В Україні хочуть скасувати відстрочку від мобілізації: подробиці

У Верховній Раді останнім часом вносять багато поправок щодо мобілізації. Так нещодавно був прийнятий закон, який дозволяє мобілізувати нардепів, чиновників та скасовувати відстрочку людям, які хочуть здобути другу вищу освіту.

В умовах воєнного часу це абсолютно справедливо обмежитися одною вищою освітою. Якщо людина хоче отримати третю або четверту вищу освіту, то це ні в якому разі не повинно бути підставою для відстрочки під час воєнного стану“, – заявив один зі слуг народу Федір Вениславський.

Крім того, Венисласький зазначив, що після початку війни 24 лютого в Україні зросла кількість абітурієнтів, які почали здобувати другу вищу освіту.

Якщо людина йде в магістратуру відразу після закінчення навчання, то це вже другий рівень вищої освіти. Якщо вона йде в аспірантуру відразу після закінчення магістратури, то це зрозуміло. А коли у людини перерва 10 років у навчанні і тільки після початку війни вона раптом думає, що потрібно займається наукою, то це викликає запитання. Звичайно, є деякі люди, які справді хочуть стати науковцями – для цього вони вчаться в будь-якому віці, але ми бачимо зловживання, адже багато хто використовує такий метод як відстрочку від мобілізації.“, – сказав нардеп.

Також нардеп додав, що після перемоги людині ніхто не забороняє отримувати хоч п’ять вищих освіт, але коли стоїть питання нашої незалежності, пріоритети в людей повинні стояти інші.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.