Мобілізація в Україні: які види повісток вручатимуть призовникам восени

В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію з 18 серпня до 15 листопада 2023 року. Тому чоловіків віком 18-60 років будуть призивати в лави ЗСУ. В ТЦК Черкащини уточнили інформацію щодо видів повісток, які будуть видавати.

За словами представниці Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Аліни Кривошеї, в Україні є чотири види повісток, проте повістки для призову на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань на період війни не вручають.

Отже, військовозобов’язані будуть отримувати три види повісток:

  • для уточнення даних,
  • для проходження ВЛК,
  • мобілізаційне розпорядження.

Перший вид повісток зобов’язує громадянина звернутися у військкомат для уточнення військово-облікових даних, серед яких – зміна сімейного стану, кількість дітей, зміна місця проживання тощо.

Отримавши другий вид повістки, громадянин має пройти медичне обстеження (ВЛК), де встановлять ступінь його придатності до служби.

Мобілізаційне розпорядження видають військовозобов’язаним після проходження ВЛК, якщо його визнали придатним до військової служби. Особи, що не мають військово-облікової спеціальності, перед направленням на службу будуть проходити спеціальну підготовку.

Раніше ми розповідали, що масштабну цифровізацію ТЦК планують на середину осені.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.