Українці можуть додатково отримати по 15 000 гривень: подробиці

Військовим України крім зарплат нараховують премії та цілу низку надбавок різного цільового призначення. Серед них є додаткова допомога на амуніцію, яка складає 15 000 грн. Мер Коломиї Богдан Станіславський на своїй сторінці у Фейсбук розповів про те, як отримати зазначену допомогу. За словами мера, бюджет громади виділив 37 млн грн адресної допомоги захисникам та захисницям України, відповідно на кожного військовослужбовця розраховано 15 000 грн. Отже, військові з Коломиї отримають до зарплати додаткові кошти для закупівлі амуніції та інших потрібних їм речей. Для отримання такої допомоги слід особисто подати заяву до ЦНАПу. Яким чином буде проходити процедура оформлення, мер Коломиї пообіцяв повідомити пізніше.

Зазвичай українські військові отримують амуніцію завдяки волонтерській допомозі. Чимало фондів та організацій організовують збори коштів для закупівлі ліків, предметів гігієни та інших речей для військових, які активно відправляють на фронт. Допомагають і сім’ям загиблих військовослужбовців.

Зокрема, Піщанобродська сільрада Кіровоградської області виділила 2 569 000 грн на виплати матеріальної допомоги військовим та їхнім сім’ям. В середньому сім’я може отримати 17 300 грн.

Раніше ми розповідали, що в Україні вводиться електронний військовий квиток.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.