Верховна Рада може підвищити пенсії українців до прожиткового мінімуму

Хоч війна триває, але влада України виконує соціальні обов’язки перед громадянами та продовжує нараховувати пенсії. Нещодавно у Верховну Раду було внесено пропозицію щодо підвищення виплат до прожиткового мінімуму.

Депутат від партії «Слуга народу» Олександр Качура повідомив, що в наступному році планують підвищити пенсії на 16%. Також, на сайті парламенту йдеться про те, що через війну продовжуються серйозні інфляційні процеси і невідомо, якою буде ситуація з економікою весною, коли має проводитись індексація пенсій.

Як зауважив Качура, держава має знаходити можливості для виконання зобов’язань перед громадянами та підтримувати їх на передбаченому законом рівні. Опозиція та влада мають бути об’єднані щодо цього питання. Депутат вважає, що необхідно змінити принцип нарахування пенсій та зробити так, аби вони відповідали прожитковому мінімуму 9435 грн.

Якщо зараз середня пенсія громадян України становить близько 5311 грн, то якщо вдасться змінити підхід до формування доходів Пенсійного фонду, українці зможуть отримати достойний рівень життя, як у Європі” – додав Олександр Качура.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.