Ще одна категорія українців отримає право на відстрочку

Воєнний стан та мобілізація продовжені в Україні до 15 листопада. Тим часом у Верховній Раді зареєстрували законопроект у відповідності до якого пропонують надавати відстрочку адвокатам. Отож перелік категорій громадян, що не підлягають призову може збільшитись.

Планується, що відстрочку від військової служби надаватимуть адвокатам зі стажем роботи від 10 років чи які внесені до Реєстру адвокатів та надають безкоштовну вторинну правову допомогу.

Внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» на думку авторів законопроекту є справедливим, адже відстрочку вже надають суддям, прокурорам та іншим співробітникам правоохоронних органів.

Аргументують таке рішення тим, що має бути дотриманий принцип змагальності сторін. В умовах воєнного стану, коли відбуваються судові процеси має бути дотриманий принцип змагальності і представлені сторони не тільки звинувачення, а й захисту.

Нагадаємо, що з червня отримати відстрочку по догляду за особою з інвалідністю можна лише якщо немає інших родичів, які б могли здійснювати догляд. Тобто, якщо матір з інвалідністю II-групи має двох синів, то раніше кожен з них мав право на відстрочку. Зараз цей момент ліквідовано.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.