Приватбанк запровадив нові правила у перевірках під час поповнення карток

В серпні 2023 року Нацбанк України змінив вимоги щодо проведення операцій з поповнення банківських карток через технічні комплекси самообслуговування (ПТКС) та посилив перевірки. Проте пізніше було внесено певні корективи.

Зміни щодо поповнення карток через термінали

Постанова правління Нацбанку від 10 серпня № 97 «Про затвердження Зміни до Інструкції про порядок організації касової роботи банками та проведення платіжних операцій постачальниками платіжних послуг в Україні» набрала чинності 12 серпня.

Якщо з 1 серпня при внесенні готівки через термінал необхідно було пройти верифікацію за допомогою мобільного телефону, то тепер в певних випадках цього робити не треба. Зокрема не потребують підтвердження такі операції:

  • Внесення готівки через термінали для поповнення рахунку, на який була випущена платіжна картка, якщо термінал забезпечує її зчитування та подальше коректне введення ПІН-коду картки чи підтвердження операції банком – емітентом картки;
  • Оплата послуг мобільного зв’язку на суму менше 200 грн (протягом місяця на один номер мобільного телефону) у межах одного передавача платіжних послуг.

Нацбанк також зобов’язав провайдерів платіжних послуг вжити заходів для того, аби сторонні особи не могли отримати одноразові паролі, які використовуються під час внесення готівки через термінал.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.