Деякі країни Європи готові платити українцям за повернення додому

Як повідомило видання Radio Prague International, чеський уряд виплачуватиме фінансову допомогу тим біженцям, які захочуть повернутись назад в Україну. Також таку програму хочуть розробити в Франції та Данії.

Чехія стала однією із тих країн, які прихистили найбільшу кількість біженців з України. Згідно даних МВС Чехії, зараз на її території перебуває 360 900 українців, які отримали статус тимчасового захисту та всебічну допомогу. Але війна в Україні продовжується.

Громадянам України готові і надалі надавати прихисток. Але через скорочення програм фінансової допомоги в різних країнах Європи, біженців просять почати інтегруватися в країнах де вони проживають з місцевим населенням і знайти собі роботу. Проте не всі українці хочуть вчити чужу мову і находити роботу, для цього є різні причини. Багато хто може втомився від перебування за кордоном і просто хоче повернутися на батьківщину.

В чеському уряді чудово розуміють, що війна триває, і українці повертатимуться не в найкращі умови, а можливо хтось із них залишився без житла внаслідок бойових дій. Тому аби не залишити громадян України без засобів до існування, Чехія допомагатиме фінансово тим, хто повертатиметься додому.

Також з липня місяця в Чехії змінили деякі правила проживання для біженців з України, які мають статус тимчасового захисту. Тепер користуватися безоплатним житлом можна буде лише 150 днів. Скоротили фінансову допомогу, тепер цієї суми не вистачає, щоб покривати житло та харчування. Тому частина українських біженців стала активніше шукати роботу, а інша – вирішила повертатися додому.

Тому чеський уряд розробив поправки до закону, відомого під назвою lex Ukrajina, який гарантує українським біженцям, що повертаються з Чехії додому, виплату фінансової допомоги.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.