Хто з українців зможе отримати відразу дві пенсії

Серед громадян України є категорія громадян, що можуть отримувати відразу дві виплати.

На Соціальну інформаційну платформу звернувся громадянин з інвалідністю з дитинства, його питання стосувалось того, чи може він отримувати дві пенсії у зв’язку із втратою матері.

Слід зазначити, що чоловік отримав інвалідність у 50 років (але є інвалідом з дитинства другої групи). Його цікавило, чи може він отримувати пенсію через втрату годувальника, оскільки його матір померла у 2014 році.

Із відповіді з’ясувалося, що чоловік справді може претендувати на дві пенсії – свою та у зв’язку з втратою годувальника. І хоча його визнали інвалідом з дитинства лише у віці 50 років, проте цей статус дозволяє претендувати на пенсію через втрату годувальника, адже покійна мати і була його годувальником.

Для отримання другої пенсії чоловікові потрібно тепер отримати підтвердження МСЕК, що він став інвалідом до повноліття.

Звичайно, соціальна допомога по інвалідності не може зараз покрити потреб громадян, адже є доволі малою, зараз виплати становлять:

  • для осіб з інвалідністю з дитинства І групи – 100 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 2093 грн);
  • для осіб із інвалідністю з дитинства ІІ групи – 80% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1674,40 грн);
  • особам з інвалідністю з дитинства ІІІ групи – 60% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1255,80 грн);
  • для дітей з інвалідністю до 18 років – 70% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (зараз 1465,10 грн).

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.