Відразу три види фіндопомоги: українцям підказали, як оформити в “Дії”

З початком війни багато українців потребують фінансової допомоги, тому уряд розробив декілька програм для надання допомоги через додаток “Дія”

“єВідновлення”

Мета програми є надання фінансової компенсації українцям, житло яких постраждало або було знищено внаслідок бойових дій. В програмі уже зареєстровано близько півмільйона заявок на відновлення житла.

Гроші, які виділяє держава повинні бути спрямовані на купівлю будівельних матеріалів або оплату ремонтних робіт. Додаткову інформацію про програму можна знайти у розділі “єВідновлення” – “Зруйноване житло”.

“Єоселя”

Це доступний кредит на житло для певних категорій українців.

Після початку війни український уряд ухвалив ще одну програму допомоги громадянам під назвою «єОселя». Суть програми полягає в тому, що звичайні українці отримують іпотечні кредити в банках, а держава компенсує установам знижені відсотки. Відтепер у рамках «єОселя» спрощуються умови кредитування житла: 3% для пільгової категорії та 7% для всіх інших категорій.

Під пільгові категорії потрапляють:

Військовослужбовці;
Працівники правоохоронних органів;
Викладачі;
Медики;
Працівники освіти;
Науковці;
Ветерани війни;
Сім’ї загиблих ветеранів та ін.

Придбати Житло по програмі можна виключно в багатоповерхівці.

Подати заявку на отримання допомоги можна в розділі «єОселя» в додатку «Дія».

EU4Buisness

Ще одна програма, яка спрямована допомогти малому та середньому бізнесу в умовах війни. Програма виділяє гроші для відбудови бізнесу, якщо він постраждав від воєнних дій або його розширенню. Також на гранти можуть претендувати бізнес, який постачає продукцію першої необхідності.

Більш детально про програму EU4Buisness ми розповідали цій статті.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.