На смартфонах Xiaomi блокується Telegram

Уряд не довіряє месенджеру Telegram і не хоче, щоб громадяни-китайці користувалися цим шкідливим додатком. Зазвичай у таких випадках раніше просто намагалися блокувати трафік, ускладнюючи використання програми. Тепер пробують новий підхід. Після оновлення MIUI смартфони Xiaomi просто відмовляються встановлювати месенджер.

На форумі Google один із користувачів розповів про проблему. При встановленні смартфон Xiaomi голосить, що програма небезпечна, і відмовляється її встановлювати. Користувач вказав, що якщо відключити смартфон від інтернету, можна встановити програму. Але через деякий час він все одно самостійно цю програму видалить.

На жаль, у мене на руках немає Xiaomi із китайською версією оболонки MIUI. Для тих, хто далекий від Xiaomi, поясню, що китайська версія оболонки значно відрізняється від міжнародної не лише набором додатків, а й змінами «під капотом».

Цілком очевидно, що Xiaomi подібну політику не розгортатиме на весь світ. На домашньому ринку компанію попросила держава і варіантів відмовитися не було. Але цікава сама концепція. Android завжди був відомий тим, що тут можна ставити будь-який софт. Видалили програму з Google Play? Скачаємо з альтернативного магазину або просто завантажимо apk-файл. А регіональні блокування обійдемо за допомогою VPN. Але що робити, якщо якась програма блокується на рівні ОС?

Звичайно, тут ще не все ясно і багато питань, а як здійснюється блокування. Це щось серйозне чи формальне за назвою. Може, можна обізвати Telegram головпоштамтом і все почне працювати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.