Мобільні оператори Київстар, lifecell та Vodafone масово блокують номери: в чому причина

Київстар, lifecell та Vodafone вирішили блокувати телефонні номери, якими тривалий час не користуються. Це стосується номерів військових, які померли або вважаються безвісти зниклими.

Відомо, що номери, які не використовувалися рік і більше, знову надходять у продаж. Тому близькій людині може прийти неприємне повідомлення, наприклад: “Коханий приєднався у Telegram”, а людини уже немає в живих. Це лишній раз може удари по психіці людині.

Щоб уникнути подібних ситуацій Київстар, Vodafone і Lifecell запровадили можливість резервувати військові номери. Таким чином, мобільні компанії не будуть виставляти номер на продаж впродовж двох років.

Для замовлення послуги необхідно звернутися до служби підтримки Київстар (тел: 0800300466) або lifecell (тел: 0800205433). Vodafone теж вирішив не використовувати дезактивований номер протягом двох років, якщо родич не зробить відповідного запиту.

Також можна відновити номер родича, який загинув на війні. Для цього необхідно зв’язатися з оператором та пройти відповідну ідентифікацію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.