Українці можуть отримати по 200 гривень надбавки до пенсії: як отримати

В Пенсійному фонді розповіли про те, кому будуть доплачувати по 209 грн.

Чимало надбавок нараховуються у відповідності до віку та стажу пенсіонерів. Доплату в розмірі 209 грн якраз будуть нараховувати тим громадянам, хто має понаднормовий стаж після звільнення з роботи.

Так при наявному страховому стажеві більш ніж 35 років для чоловіків та 30 років для жінок, розмір пенсії за віком буде збільшуватися на 1% від розміру пенсії, проте він не може перевищувати 1% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Наприклад, якщо пенсіонер має на 10 років більше обов’язкової норми страхового стажу, то доплата для нього буде 209,30 грн.

У ПФУ повідомили про те, що  ті громадяни, які працювали після призначення пенсії будуть проводити перерахунок кожні 2 роки.

Також надбавку нарахують пенсіонерам віком від 80 років. Кошти нараховуватимуть лише самотнім громадянам, яким потрібен постійний догляд, але немає близьких родичів, які б забезпечили його. В такому випадку доплата становитиме 40% від прожиткового мінімуму. Зараз ця сума складає 837 грн. Без надбавки по догляду пенсіонерам віком від 80 років будуть доплачувати по 570 грн.

Пенсіонерам, що досягли віку 70-74 роки отримуватимуть по 300 грн щомісячної доплати. А ті, кому виповнилося 75-80 років отримуватимуть по 496 грн доплати.

Також, ми розказували, що у серпні деякі категорії громадян зможуть отримати одноразову виплату до 3100 гривень .

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.