Чому не оновлювався ваш смартфон Xiaomi, як це виправити

Після одного з оновлень, мій Xiaomi 12 Lite просто перестав отримувати нові версії MIUI, хоча на офіційному сайті вважалося як мінімум чотири свіжі прошивки.

Знаючи, що не ми одині зіткнулися з такою ситуацією, нам стало цікаво розібратися в причинах та висновках, які ми зробили, м’яко кажучи, здивували.

Далі я докладно опишу всі свої дії та сподіваюся, що мій досвід допоможе іншим користувачам.

Отже, коли я звернув увагу на цю проблему в моєму смартфоні була встановлена MIUI 14 (14.0.12.0 EU), але якщо зайти до програми Xiaomi Community, відкрити меню “MIUI” – “Посилання на завантаження” – знайти модель смартфона, то стане зрозуміло , Що актуальною версією, з новими функціями та виправленнями, є MIUI 14 (14.0.17.0 EU).

 

Тобто смартфон не одержав оновлення:

  • 14.0.13.0 EU
  • 14.0.15.0 EU
  • 14.0.16.0 EU
  • 14.0.17.0 EU

Система не надсилала жодного повідомлення про доступність нової версії, а при спробі завантажити та встановити оновлення вручну (через пункт “Вибрати файл прошивки” з’являлося повідомлення: Встановлення цієї версії програмного забезпечення заборонено.

 

Насамперед я встановив повну прошивку через стандартне меню. Потім відкрив “Параметри” – “Програми” – “Всі програми” та знайшовши “Оновлення” скинув версію, натиснувши “Видалити оновлення”.

Потім завантажив нову версію Updater та встановив на смартфон.

Після цього відкрив меню налаштувань і скориставшись пошуком зайшов до пункту “Регіон”, змінив його на Німеччину (методом підбору).

Буквально через секунду смартфон надіслав повідомлення про те, що версія 14.0.15.0 EU доступна для встановлення.

Щоб встановити останню прошивку MIUI 14 для мого смартфона, довелося добряче попрацювати і в результаті оновлення було запрошено після того, як була встановлена тестова версія програми “Оновлення”, а на смартфоні був обраний регіон Іспанія.

Виходячи з цього я зробив висновок про те, що компанія Xiaomi тепер надсилає оновлення не тільки виходячи з індексу системи, але і безпосередньо пов’язує його з регіоном MIUI.

Іншими словами, якщо на вашому смартфоні встановлено (наприклад) індонезійську версію, а в налаштуваннях MIUI обрано регіон країни, в якій не зустрічаються смартфони з цим індексом, система буде оновлюватися вкрай неохоче.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.