Телевізори незабаром значно подешевшають

Технологія micro-LED вважається перспективнішою за OLED, оскільки позбавлена ключових недоліків органічних світлодіодів, зберігаючи високу контрастність і справжній чорний колір. Але телевізори із такими матрицями все ще залишаються розкішшю. Проте експерти впевнені, що вже до 2027 року вони подешевшають на 75%.

Як і OLED, micro-LED є технологією самовипромінюючих дисплеїв з масивом мініатюрних незалежних світлодіодів, що забезпечують високу роздільну здатність і якісне зображення. Однак, на відміну від OLED, micro-LED відсутня проблема вигоряння. Але все спирається на ціну: 89-дюймовий телевізор Samsung з такою матрицею коштує близько 100 000 доларів.

Однак тайванські компанії, такі як Innolux, AU Optronics та Netronix, пообіцяли знизити вартість технології micro-LED у чотири рази. За інформацією Omdia, ціна на панелі micro-LED середнього розміру – від 10,1 до 14,6 дюйма – нині становить від 5800 до 10 000 доларів за штуку. Але очікується, що вже до 2027 року така 10,1-дюймова матриця коштуватиме 1200 доларів — майже вп’ятеро менше.

Втім, навіть з урахуванням зниження ціни в 4-5 разів, телевізори з матрицями micro-LED, як і раніше, будуть не по кишені рядовим користувачам.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.