Monobank буде масово закривати свої картки клієнтам: хто під загрозою

Monobank попереджає клієнтів про масове закриття банківських карток. Про це заявив у своєму Telegram-каналі Олег Гороховський. Він повідомив, що виявлено дуже багато випадків шахрайства, підозрілих транзакцій, а також такі протидії пов’язані з незаконним гральним трафіком.

Тепер Monobank буде закривати всі транзакції де немає присутності фізичної картки в Африці, за винятком ПАР, Південної Африки, Єгипту та Марокко.

Також Гороховський повідомив, що останнім часом статистика шахрайства з картками клієнтів збільшилася за останні місяці.

Він зазначив, що попри спроби попередити громадян, люди масово потрапляють в лапи шахраїв. Тим часом статистика містить цікаві дані про види шахрайства.

Наприклад, клієнти банку допомагають волонтерам, але ці гроші не ідуть на обіцяну зброю або інші військові потреби, необхідну для забезпечення ЗСУ.

Гороховський зазначив, що жоден банк не хоче ділитися такою статистикою з клієнтами, але вони це роблять.

Більше того, співзасновник онлайн-банкінгу зазначив, що їхня боротьба з шахрайством досягла рівня космосу, а точніше 80 % протидії цим випадкам. Проте статистика все одно виглядає сумною.

Тому українцям варто бути пильними і не легковірними. Перш за все не потрібно вводити дані картки на ненадійному веб-сайту. І нікому не повідомляти особисті дані, особливо так званим працівникам банку, які намагаються дізнатися дані вашої картки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.