ПриватБанк купляє старі долари по заниженій ціні

ПриватБанк купляє в населення долари старого зразка за курсом, нижчим, ніж купюри нового зразка випущені після 2006 року. А це є порушенням вимог НБУ, які стосуються обміну доларів. Мінфін опублікував скарги клієнтів ПриватБанку.

Так в Харкові клієнт ПриватБанку зіткнувся із такою ситуацією та поскаржився до Нацбанку, проте відповіді так і не отримав, тому дійшов висновку, що НБУ не контролює валютний ринок України. Також, громадянин зазначив, що в банку курс нижчий за ринковий, тому в ПриватБанку обмінювати валюту не вигідно.

Підтверджують ситуацією й інші клієнти ПриватБанку та заявляють про те, що фінустанова видає доларові купюри старого зразка. Громадяни обурені тим, що банк приймає такі купюри від населення зі знижкою, а тоді ними ж розраховується з клієнтами, що говорить про подвійні стандарти банку. При цьому скарги в НБУ не допомагають.

Тим часом, ПриватБанк повідомляє, що клієнтам у відділеннях видають купюри, які пройшли інкасацію та були перевірені касирами.  І усі відділення банку працюють з доларами  нового,  так і старого зразка, а якщо клієнта  не влаштовує стан купюри, який видається на касі, він може попросити замінити її чи відмовитись від неї взагалі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.