Доплата до пенсій в 3100 гривень: хто отримає надбавку

В Міністерстві соціальної політики повідомили, що українці, які мають особливі заслуги перед державою отримають одноразову грошову надбавку від 450 до 3100 гривень. Це ті українці, які постраждали від нацистських переслідувань, є ветеранами війни та внаслідок чого постраждали боронячи власну країну.

Так, особам з інвалідністю внаслідок війни та колишні малолітні (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) ув’язнені з інвалідністю, отриманою внаслідок хвороби, трудового каліцтва та інших причин, виплатять:

  • ІІІ група – 2700 грн;
  • ІІ група – 2900 грн;
  • І групи – 3100 грн.

Кошти також будуть нараховані учасникам бойових дій, постраждалим в участі Революції Гідності, а також колишнім неповнолітнім в’язням гетто, концтаборів та інших місць примусового тримання позбавлення волі (яким на той момент не виповнилося 18 років) та діти, народжені в місцях примусового утримання.

Учасникам війни та колишніх в’язнів гетто, концтаборів та інших місць примусового тримання, особи, які перебували на примусових роботах, дітям учасників боротьби із націонал-соціалістським режимом у тилу ворога, особливо партизанам – 450 грн.
Сім’ям загиблих (померлих) захисників України – 1000 грн;
Українцям, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною – 3100 грн.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.