Продавці, які торгують в Instagram чи інших соціальних мережах будуть штрафуватися

Українські соцмережі більше не є зоною «вільної торгівлі». Служба внутрішніх доходів (податкова) попередила продавців, які продають в Instagram та інших соціальних мережах, про відповідальність та великі штрафи за ведення бізнесу без реєстрації.

Податкова попередила українців, що торгівля в соціальних мережах також є підприємницькою діяльністю. Крім того, не має значення, чим торгують громадяни — товарами чи послугами. У будь-якому випадку підприємці повинні зареєструвати бізнес і сплатити податки із доходів.

Також податкова буде ретельно стежити за користувачами Іnstagram, Facebook та інших соціальних мереж, які здійснюють торгівлю на цифрових платформах.

У податковій наголосили, що порушує підприємець не зареєструвавши бізнес:

– Здійснення комерційної діяльності без державного контролю;
– Використовувати працю найманих працівників без належного оформлення трудових відносин та забезпечувати їм мінімальне соціальне забезпечення;
– Виплату заробітної плати “у конвертах”;
– Продаж товарів, придбаних без документів або ввезених без офіційного митного оформлення;
– Ухилення від сплати податків тощо.

Сьогодні соціальні мережі стали найпопулярнішими платформами для здійснення торгівельної діяльності. Тому, щоб надалі продавати чи надавати послуги через соцмережі потрібно буде зареєструвати свій бізнес.

Якщо українець відмовиться або не захоче зареєструвати бізнес, тоді до нього буде застосована стаття “No164 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, а в деяких випадках навіть кримінальна “ст. No 201 Кримінального кодексу України”.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.