Android навчилася шукати чужі GPS-трекери поблизу

Компанія Google у своєму офіційному блозі повідомила про появу нової функції в ОС Android, яка вже стає доступною на мобільних пристроях, починаючи з версії 6.0. Йдеться про пошук Bluetooth-трекерів, які можуть бути використані для стеження за людиною без її відома. Так, якщо недалеко від власника Android-смартфона буде виявлено “маячок”, прив’язаний до чужого пристрою, то користувач отримає повідомлення про це. Натиснувши повідомлення, можна отримати більше даних: переглянути переміщення трекера на карті і змусити відтворити звуковий сигнал, щоб його було простіше знайти.

Крім того, нова опція дозволяє дізнатися серійний номер геомітки або інформацію про її власника, наприклад останні чотири цифри його телефонного номера. Для цього потрібно піднести виявлений пристрій до задньої панелі смартфона. Також трекер можна буде відключити, щоб його власник перестав отримувати дані про переміщення своєї жертви. І, нарешті, користувач Android-смартфону може вручну відсканувати своє оточення та перевірити його на наявність чужих GPS-трекерів поблизу. Цю функцію можна знайти в «Налаштуваннях» у розділі «Безпека та екстрені випадки».

Поки що оповіщення про шпигунські геомітки працюють тільки для трекерів AirTag від Apple. Google зазначає, що продовжує працювати з виробниками подібних пристроїв, щоб розширити список моделей, що підтримуються.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.