ПриватБанк та Монобанк масово блокують рахунки українців: подробиці

В Україні з початку 2023 року набув чинності закон, який дозволяє арештовувати рахунки клієнтів, які накопичили борги – кредити, аліменти, комунальні та інші платежі.

На сайті Мінфіну уже є багато скарг щодо неправомірності дії виконавчих органів, які блокують рахунки українців. Так один клієнтів ПриватБанку розказав свою історію на сайті Мінфіну.

“В ПриватБанку арештували мій рахунок, на яку приходить зарплата. Виконавча служба не мала права цього робити, адже мій рахунок заборонено арештовувати законом. Звертаючись на гарячу лінію ПриватБанку – результату нуль. Скажіть, будь ласка, що це за нахабство ?” – написав клієнт

Представники банку пояснили, що керуються правилами, які прописав Національний банк України та вимогами чинного законодавства України.

Також в банку відповіли, що зарплатна картка не підпадає під заборону арешту, тому виконавча служба і банк має повне право її арештувати, навіть якщо розмір боргу маленький. У разі арешту рахунку клієнту слід звернутися до виконавчої служби, щоб йому дали дозвіл використати суму, яка дорівнює двом мінімальним зарплатам. Зараз це 13,4 тис. грн.

Ще в ПриватБанку додали – “Арешт коштів чи їх повернення не є чимось новим. Як і до війни, боржники мають сплатити свої борги для того, аби мати змогу розблокувати кошти та вільно ними розпоряджатися. В противному випадку сума доступних грошей з заблокованого рахунку буде обмежена сумою у 13 400 гривень.”

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.