Від серпня громадянам України видаватимуть три види повісток

Воєнний стан і мобілізаційні заходи в України продовжено до 18 серпня і під неї підлягають всі чоловіки віком від 18 до 60 років. Тому військозобов’язаним чоловікам видаватимуть три види повісток, при цьому за ігнорування і неявку будуть притягувати до відповідальності.

Які повістки видаватимуть у серпні

Повістку для уточнення даних. Їх видаватимуть, аби з’ясувати дані стосовно військовозобов’язаного – місця роботи, проживання і т.д.

Повістки на проходження військово-лікарської комісії. До такої повістки будуть додаватиметься картка досліджень та медогляду. Після проходження медичного огляду, на картці будуть вказувати висновок комісії щодо придатності, непридатності чи обмеженої придатності до військової служби.

Мобілізаційний наказ. Видаватимуть тим, хто вже пройшов медогляд та був визнаний придатним до військової служби.

У відповідності до закону, вручати повістки можуть:

·         уповноважені особи ТЦК;

·         органи місцевого самоврядування;

·         керівники підприємств, установ, організацій, закладів освіти (будь-якого підпорядкування та форми власності).

Оскільки закон України ніяк не регламентує де можуть вручати повістки, тому їх можуть видавати де завгодно – вдома, на роботі чи в громадському місці.

Так як для вручення повістки має бути встановлена особа, то під час військового стану чоловіки призовного віку зобов’язані мати при собі документи, що засвідчують особу та надавати ці документи уповноваженим особам. Саме на підставі цих документів і виписуються повістки.

У випадку, коли військовозобов’язаний, розписавшись в отриманні повістки для уточнення даних і не з’явився у військкомат, то до нього буде застосована адміністративна відповідальність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.