Google Pixel 7 проти Pixel 7a: чим вирізняються ці схожі смартфони

На перший погляд Pixel 7a і Pixel 7 практично не відрізняються один від одного. Обидва мають однаковий дизайн, один і той самий чіпсет Google Tensor G2 і той самий дисплей з частотою оновлення зображення 90 Гц. Але є у цих моделей і певні відмінності. Якщо ви досі не можете вибрати між Pixel 7 та Pixel 7a, то наша нова стаття, де ми порівняли характеристики цих смартфонів, допоможе вам визначитись із вибором.

Камери хороші, але вони різні
З самого початку Google приділяв велику увагу камерам своїх смартфонів Pixel і Pixel 7 і Pixel 7a це теж відноситься. Обидва смартфони оснащені комбінацією з основної камери з ширококутним об’єктивом та додатковою із надширококутним модулем, а також однією фронтальною камерою. При цьому в жодного з цих смартфонів немає камери з телеоб’єктивом – таку опцію може запропонувати тільки топовий Pixel 7 Pro.

У Pixel 7 основна камера є 50-мегапіксельним модулем з ширококутним об’єктивом і діафрагмою f/1.85. Доповнює її 12-мегапіксельна камера із надширококутним об’єктивом із кутом огляду 114 градусів. З іншого боку, Pixel 7a оснащений 64-мегапіксельною основною камерою з 13-мегапіксельним додатковим надширококутним модулем із кутом огляду 120 градусів. В результаті новий смартфон здатний знімати більш яскраві та деталізовані фотографії, ніж його конкуренти із середньої цінової категорії та при зйомці в умовах гарного освітлення ці кадри за якістю знаходяться на рівні Pixel 7 та Pixel 7 Pro.

Що ж до фронтальної камери, то у Pixel 7 її роль виконує 12-мегапіксельний модуль, тоді як у Pixel 7a роздільна здатність селфі-камери зросла до 13 мегапікселів, щоправда, кут огляду об’єктива при цьому скоротився.

Pixel 7a трохи менше та легше
Смартфони Pixel A, як правило, завжди були компактнішими, ніж їхні старші брати. І Pixel 7a – не виняток. Щоправда, є одне «але».

Розміри корпусу Pixel 7a становлять 152,4 х 72,9 х 9 мм проти 155,5 х 73,2 х 8,7 мм у Pixel 7. Однак новий смартфон виявився важчим за старшого брата — 197 мм проти 193 мм.

Різниця в розмірах обумовлена меншим дисплеєм Pixel 7a. У той час як базовий Pixel 7 має 6,3-дюймовий екран, 7a – 6,1-дюймовий. При цьому в обох випадках це OLED-екрани з максимальною частотою оновлення 90 Гц і роздільною здатністю Full HD+.

У Pixel 7 рейтинг IP вищий
Ще одна невелика відмінність між двома смартфонами Pixel полягає у ступені захисту від пилу та вологи. Більш дорогий Pixel 7 одягнений у корпус із рейтингом захисту IP68, тоді як у Pixel 7a захист корпусу відповідає стандарту IP67. Втім, у реальних умовах відмінності між цими рейтингами мінімальні і обидва смартфони здатні витримати півгодинне занурення у прісну воду.

У Pixel 7 більше пам’яті
Pixel 7a, як мінімум, у Європі, буде доступний в єдиній конфігурації з 8 Гбайт оперативної та 128 Гбайт вбудованої пам’яті. Цього, очевидно, здасться мало тим, хто хоче зберігати на своєму смартфоні тисячі фото та відео та різні ігри, тим більше, що смартфон не підтримує розширення пам’яті через відсутність слота під карту microSD.

Що ж до Pixel 7, то він доступний у двох конфігураціях із накопичувачем на 128 та 256 Гбайт.

Pixel 7a коштує дешевше
Якщо дивитися виключно з точки зору рекомендованої роздрібної ціни, то Pixel 7a є більш доступним варіантом. Його вартість стартує з позначки 499 доларів США, тоді як Pixel 7 офіційно коштує від 599 доларів. Тим не менш, деякі рітейлери пропонують купити Pixel 7 зі знижкою, внаслідок чого його реальна ринкова вартість впритул наближається до вартості Pixel 7a.

Кожен смартфон має свої ексклюзивні відтінки.
І Pixel 7a, і Pixel 7 випускаються у класичних чорному та білому кольорі. Проте кожен смартфон має і свої ексклюзивні відтінки. Так, у Pixel 7a – це Coral та Sea, а Pixel 7 – колір Lemongrass.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.