На власників карток Приватбанку та Монобанку почалося полювання

Тепер шахраї за допомогою чат-бота в Telegram виманюють гроші. Такий спосіб шахрайства виявили експерти з економічної безпеки.

Подробиці

Перше шахраї зламують акаунт нічого не підозрюючих користувачів, для цього вони використовують спеціальні посилання або різні вірусні програми. Після того, як шахраї отримали доступ до месенджера, іде розсилка всім контактам жертви, що потрібна фінансова допомога з фотографією банківської карточки власника. Звичайно, номер картки підроблений, але ім’я і фамілія буде вказана від імені якої діють зловмисники. В результаті зловмисникам перераховують необхідну суму, не викликаючи жодних підозр.

Підробка зображення створюється за допомогою телеграм-бота. Номер картки справжній, але вона прив’язана до рахунку шахрая в іншому, як правило, менш відомому банку, щоб не світити ініціали зловмисника.

Однак, якщо ви стали жертвою шахраїв і перерахували кошти, ваш банк не зобов’язаний повертати втрачені гроші. Максимум, що банк може зробити, це позначити рахунок як підозрілий у базі даних. Для повернення грошей вам прийдеться іти в поліцію.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.