В «Дії» з’явилися нові зручні сервіси

У своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про те, що в «Дії» будуть додані нові послуги для внутрішньо переміщених осіб. Завдяки цьому, переселенцям більше не потрібно буде збирати стоси документів.

Тепер цифровими стали послуги зі зміни фактичного місця проживання та зі скасування статусу ВПО. Раніше для отримання цих послуг слід було особисто звертатись в органи соціального захисту. До того ж, кожен раз при переїзді і зміні місця проживання, цю процедуру потрібно повторювати. Відповідно, громадяни часто оминали держоргани і скасовували статус ВПО вже при повернені додому.

За словами Федорова, лише в день появи нової цифрової послуги, нею скористалось більше громадян, ніж протягом місяця офлайн роботи. Зокрема, скасування довідки переселенця здійснили більше 200 000 українців і ще 110 000 разів було змінено місце проживання. Та ще 1,4 млн громадян змогли скористуватися комплексною послугою для внутрішньо переміщених осіб у застосунку «Дія».

Перевагою цифрових послуг є і те, що вони автоматичні, а це в свою чергу економить час та мінімізує допущення помилок в заявах.

Міністерство цифрової трансформації продовжує вирішувати проблеми українців, переводячи взаємодію із держустановами у цифровий формат. Тому Федоров рекомендує не ускладнювати собі життя та активно використовувати «Дію».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.