Ще одну категорію чоловіків звільнять від мобілізації

Верховна Рада України ухвалила законопроект у відповідності до якого звільнення від мобілізації отримають працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Для цього мають внести зміни в статтю 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Таким чином представників ДСНС не будуть призивати на військову службу. Із такою ініціативою виступив Комітет з питань екологічної політики та природокористування.

Поки ще рятувальники підлягають під мобілізацію, проте депутати вважають що цій категорії громадян України потрібно надавати відстрочку, інакше це матиме негативний вплив на роботу ДСНС. Законопроект ще мають ухвалити в другому читанні, а тоді направити на підпис президенту.

Липнева мобілізація

Під мобілізацію зараз підлягають чоловіки віком 18-60 років, при цьому навіть обмежено придатні чоловіки, яких до штурмових бригад відправляти не будуть. Для таких осіб передбачені посади без фізичного навантаження. За словами представника Полтавського обласного ТЦК та СП Романа Істоміна, далеко не всі можуть отримати мобілізаційні розпорядження, повістки можуть вручати для уточнення облікових даних або проходження військово-лікарської комісії.

Оскільки не всі громадяни повідомляють про переїзд та стають на військовий облік за місцем проживання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.