Nothing Phone (1) проти Nothing Phone (2): чим відрізняється новий флагман

Нещодавно заснована співзасновником OnePlus Карлом Пеєм компанія Nothing Technology Limited, відоміша просто як Nothing, представила свій другий смартфон під назвою Nothing Phone (2). Він прийшов на зміну випущеному минулого року Nothing Phone (1) і отримав низку помітних покращень. Ми вирішили порівняти між собою ці два смартфони, щоб визначити, який із них варто придбати у 2023 році.

Дизайн
Обидва смартфони Nothing Phone мають унікальний дизайн, який виділяє їх на тлі конкурентів. Особливість цих моделей полягає в прозорій скляній задній кришці з програмованим світлодіодним підсвічуванням, що називається виробником інтерфейсом інтерфейс Glyph. Сам каркас корпусу і в Nothing Phone (2), і в його попередника виконаний з алюмінію.

Nothing Phone першого покоління захищений від пилу та бризок води за стандартом IP53. А його спадкоємець отримав більш високий рівень захисту — IP54, а отже, має підвищену водонепроникність.

По суті, з погляду зовнішнього вигляду смартфони Nothing не мають великої різниці. Головна відмінність нового Nothing Phone (2) полягає в тому, що він трохи важчий і більший за торішню модель. При цьому також виробник покращив інтерфейс Glyph, додавши вбудований датчик освітлення для автоматичного регулювання яскравості підсвічування залежно від зовнішнього освітлення.

Екран
Як ми вже говорили вище, Nothing Phone (2) вийшов трохи більшим, ніж Nothing Phone (1). Сталося це завдяки збільшення розміру екрана. Так, якщо минулорічний Nothing Phone (1) оснащувався 6,55-дюймовим екраном, то у його спадкоємця діагональ зросла до 6,7 дюймів. При цьому в обох випадках це висококласна OLED-панель з роздільною здатністю Full HD+.

Програмне та апаратне забезпечення
У минулорічний Nothing Phone (1) встановлювався чіпсет середнього класу Qualcomm Snapdragon 778G+ з восьмиядерним процесором із максимальною тактовою частотою 2,5 ГГц. Це досить потужний для свого рівня процесор, але порівняно з Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, на якому базується Nothing Phone (2), він помітно програє. За словами виробника, випущений в 2022 році чіп Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 забезпечує підвищення продуктивності процесора до 10% і збільшення потужності процесора до 30% в порівнянні зі своїм попередником, що ставить його на голову вище Snapdragon 778G+ з точки зору потужності. Тому якщо вам потрібен смартфон для виконання на постійній основі ресурсомістких завдань та запуску важких ігор, новий смартфон підійде набагато краще.

Що ж до пам’яті, то Nothing Phone (1) у топовому виконанні має 12 Гбайт Гбайт ОЗУ та накопичувач на 256 Гбайт, а нова модель зберегла обсяг оперативної пам’яті, а ось максимальна ємність вбудованого накопичувача збільшилася вдвічі – до 512 Гбайт.

Відрізняються смартфон і з погляду програмного забезпечення. Так, Nothing Phone (1) працює на Android 12 з фірмовою оболонкою Nothing OS на борту, а от Nothing Phone (2) отримав більш сучасну версію ОС у вигляді Android 13.

Камери
І Nothing Phone (1) і Nothing Phone (2) мають подвійну 50-мегапіксельну основну камеру. Головний датчик камери у новинки був модернізований. Компанія додала вдосконалений 18-бітний ISP-процесор, який дозволяє обробляти дані з камери в 4000 разів швидше, ніж попередник. Також Nothing Phone (2) отримав новий алгоритм Advanced HDR, який робить вісім кадрів із різними рівнями експозиції, тим самим зберігаючи більше деталей у кожному знімку.

Новинка має ще одну перевагу у вигляді фронтальної камери з більш високою роздільною здатністю — 32 мегапікселі проти 16 мегапікселів у смартфона першого покоління.

Батарея
У Nothing Phone (1) встановлена акумуляторна батарея ємністю 4500 мАч, що підтримує швидке провідне заряджання на 33 Вт і бездротове заряджання на 15 Вт. А новий Nothing Phone (2) оснащений батареєю, ємність якої було збільшено до 4700 мАг. Потужність швидкої провідної зарядки збільшили до 45 Вт, а ось потужність бездротової зарядки, як і раніше, обмежена 15 Вт.

Вартість
Тепер випущений минулого року Nothing Phone (1) можна купити менше ніж за 470 євро, тоді як за новий Nothing Phone (2) доведеться віддати 680 євро.

Порівняно з попередником нова модель значно зросла в ціні, ймовірно, через оновлені внутрішні характеристики та нові функції. Тим не менш, Nothing Phone (2), як і раніше, залишається в середній ціновій категорії.

Плюси Nothing Phone (1):

  • низька ціна, порівняно з новою моделлю;
  • компактніший корпус.

Мінуси Nothing Phone (1):

  • чіпсет середнього рівня;
  • невелика батарея;
  • повільніша провідна зарядка.

Плюси Nothing Phone (2):

  • флагманський процесор;
  • свіжа версія Android;
  • великий акумулятор;
  • швидша провідна зарядка;
  • великий екран.

Мінуси Nothing Phone (2):

  • більші габарити корпусу;
  • вища стартова цін

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.