Хто з українців отримуватиме пенсії від 7500 до 13600 гривень

Не зважаючи на війну в країні, пенсії продовжують нараховувати своєчасно. Більш того, повідомляють, що певна категорія українців зможе отримувати виплати від 7 500 до 13 600 грн.

Зокрема, такі пенсії нараховуватимуть військовослужбовцям по інвалідності. Розмір пенсії буде залежати від того, наскільки серйозна хвороба чи втрата працездатності. Виплати визначатимуться цілою низкою чинників та складатимуть від 40 до 100% суми грошового забезпечення.

Розмір пенсій для осіб з інвалідністю, отриманою внаслідок війни складатиме:

·         для І групи – 100% від суми грошового забезпечення;

·         для ІІ групи – 80% від суми грошового забезпечення;

·         для ІІІ групи – 60% від суми грошового забезпечення.

Окрім того, пенсії для військових з інвалідністю в результаті війни, сумарно з надбавками мають бути не менше наступної суми:

·         І група – 13 604,50 грн;

·         ІІ група – 10 988,25 грн;

·         ІІІ група – 7 534,80 грн.

Для інших осіб з інвалідністю розмір пенсій буде призначено:

·         для І групи – 70% від суми грошового забезпечення;

·         для ІІ групи – 60% від суми грошового забезпечення;

·         для ІІІ групи – 40% від суми грошового забезпечення/

Додатково нараховуватимуться мінімальні виплати, розмір яких визначатиметься складом термінової служби. Тобто військовослужбовці сержантського та старшинського складу строкової служби отримуватимуть виплати у розмірі 110% вищевказаних сум; серед  військовослужбовців, крім військовослужбовців строкової служби рядового, сержантського і старшинського складу – 120%; для осіб офіцерського складу – 130%.

У випадку, коли захисник, за власним бажанням, захоче отримувати пенсію за загальними нормами у відповідності до закону, то розмір виплат буде залежати від загального стажу, зарплати та групи інвалідності.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.