Зміни у виплаті грошової допомоги для українців з 1 серпня: кому відмовлять в допомозі

У Верховній Раді продовжили виплати ВПО. Тобто з 1 серпня 2023 року для переселенців, які уже отримували допомогу не потрібно подавати заявку ще раз, а виплати будуть продовжено автоматично на 6 місяців, до кінця січня.

Це стосується всіх внутрішньо переміщених осіб, які проживають в Україні, дітям з інвалідністю буде виплачуватися 3 тисячі гривень, дорослим – 2 тисячі гривень. Внутрішньо переміщені особи, які звертаються за допомогою вперше, також можуть розраховувати на фінансову допомогу в розмірі 2 000 гривень на дорослого та 3 тисячі на дітей з інвалідністю.  Для отримання виплат від держави сім’я повинна відповідати наступним критеріям:

— діти з інвалідністю,

— особи, які доглядають за особою з інвалідністю,

— особи пенсійного віку,

— які мають трьох і більше дітей віком до 18 років

— неповнолітні та малолітні діти, які прибули без супроводу законного представника,

— якщо сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 4 прожиткових мінімумів.

В допомозі буде відмовлено сім’ї тільки в наступних випадках.

Хто перебував за кордоном без поважних причин понад 30 календарних днів поспіль або повернувся до місця проживання. Також не платитимуть тим, хто відбуває покарання або був засуджений за співпрацю з ворогом.

Не отримають допомогу українці, які купують землю, квартири чи будинки вартістю понад 100 тис. грн або мають банківські депозити на загальну суму понад 100 тис. грн.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.