Українці отримали вдвічі більші суми в платіжках за електроенергію: в чому причина

З 1 червня 2023 року ціна на електроенергію зросла для українців з 1,44 до 2,64 грн за кіловат-годину. Українцям вже почали надходити перші платіжки за електроенергію, спожиту в червні по новому тарифу. І енергетики говорять про те, що споживання світла тільки зростає.

У своєму Телеграм-каналі, НЕК «Укренерго» повідомило, що загальний графік споживання по Україні свідчить про недостатній рівень заходів, спрямованих на економію електроенергію. І в пікові години спостерігається високий рівень електрокористування. Тому в «Укренерго» просять споживачів скоротити використання електроприладів в пікові години та почати економити, особливо важливо це робити з 16 по 23 години.

А тим часом чимало українців шоковані отриманими платіжками, адже їхні рахунки зросли майже вдвічі. Це може свідчити  про те, що багато споживачів не звернули увагу на збільшення тарифів та були не готові до таких сум за спожиту електроенергію.

Нагадаємо, що раніше українці платили по 1,44 грн до 250 кВт-год, та по 1,68 грн коли було спожито більше 250 кВт-год. А вже з 1 червня 2023 року не залежно від спожитого об’єму електроенергії, новий тариф становить 2,64 грн за кіловат-годину.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, в середньому сума в платіжках зросте на 250 грн, а головною причиною зростання тарифу стали обстріли енергосистеми, які відбувались минулої зими та потреби підготовки до нового опалювального сезону.

Новий тариф діятиме до кінця цього року, а потім може бути переглянутим.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.