У WhatsApp з’явилися нові функції та оновився інтерфейс

Розробники WhatsApp внесли кілька корисних змін до популярного месенджера. Одне з нововведень спрощує перенесення чатів і файлів на новий пристрій, а друге торкнулося дизайн інтерфейсу користувача, який став більш сучасним.

Перенесення історії чатів тепер можна здійснювати за допомогою QR-коду, який користувач зчитує новим пристроєм зі старого. Він містить резервні копії, які передаються локально через Wi-Fi Direct. Перенести інформацію можна лише в рамках однієї ОС, тобто з Android на Android або iOS на iOS. Ця функція міститься в розділі налаштувань у вкладці «Чати». Розробники відзначають, що це матеріали у процесі передачі повністю шифруються.

 

Зміни були внесені і в інтерфейс месенджера, який тепер відповідає концепції Material Design 3. Зокрема, всі вікна оповіщень всередині програми отримали закруглені краї, що надає їм сучасний вигляд і забезпечує візуальну однаковість. Нарешті, у месенджері з’явилася функція передачі HD-відео з мінімальним стисненням: цю опцію можна вибрати вручну під час підготовки файлу до надсилання.

Поки всі нововведення доступні в бета-версії WhatsApp, але, як запевняють розробники, доберуться до стабільного складання найближчим часом.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.