В Україні приймають заявки на одноразову виплату по 5000 гривень: хто отримає

Зазначається, що українці, які постраждали від воєнних дій, можуть звернутися за допомогою, причому не лише гуманітарною, а й фінансовою. В уряді ухвалили рішення про виплату одноразової допомоги у розмірі 5000 гривень.

Отже, такі виплати можуть оформити мешканці зон підтоплення під час руйнування Каховської ГЕС. Розмір допомоги становить 5000 грн. на кожного члена сім’ї, що виплачується одноразово.

Важлива умова — отримати допомогу від держави можуть усі громадяни, які на момент надзвичайної ситуації, пов’язаної з підтопленням, проживали або були зареєстровані в населених пунктах.

Отримати допомогу не зможуть громадяни, які станом на 5 червня вже мали статус переселенця та отримували адресну допомогу у населених пунктах, які не підтопилися.

Щоб отримати фінансову допомогу, потрібно подати відповідну заяву до органу соціального захисту населення особисто за адресою Вашого фактичного місця проживання або передати її через уповноважену ним особу або через начальника сільської/міської військової адміністрації.

При собі необхідно мати документи:

  • документ, що засвідчує особу
  • індивідуальний податковий номер (РНОКВП)
  • свідоцтво про народження дитини

При втраті вищезгаданих документів можуть бути пред’явлені їх копії (сканкопії або фотокопії).

Також уповноважений орган може використати відомості з Єдиного державного демографічного реєстру та інших державних інформаційних ресурсів.

Подати заявку на отримання фінансової допомоги потрібно не пізніше 31 серпня 2023 року.

Рішення про призначення допомоги приймає орган соціального захисту населення протягом десяти робочих днів з дня подання заявки.

Виплата коштів провадиться через установи уповноважених банків на Ваш банківський рахунок або через відділення Укрпошти.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.