Приватбанк почав масове блокування карток, люди залишаються без грошей

Банківські картки українських клієнтів масово блокують. У чому причина? Тотальна війна в Україні триває, і водночас фінустанови засмучують своїх клієнтів. Як відомо, уже заблоковано близько до мільйона банківських рахунків. Банки почали заблоковувати доступ до рахунків всім боржникам, незалежно від суми боргу.

Блокування банківських рахунків загрожує ще 8 мільйонам громадян. Вже більше місяця в Україні діють нові правила блокування рахунків. Таким чином, після звернення виконавцем судових рішень до банку, будь-який боржник буде негайно позбавлений доступу до свого банківського рахунку. Таке нововведення викликало масу обурення в Українців.

Одна із клієнток банку написала скаргу, в якій повідомляла, що ПриватБанк незаконно заморозив її банківський рахунок. Жінка зазначила, що зарплату отримувала на картку, а борг «вигадали» за квартиру, якою вона ніколи не користувалася.

Квартира дісталася їй у спадок від матері і там проживали родичі жінки.

Хоча й існують обмеження щодо арешту коштів на картці, жінка не звернула уваги на проблему боргів, але лише після того, як у травні набули чинності нові норми і тоді жінка схаменулась.

Вона подала виконавцю заяву, щоб її розблокували 13 400 гривень, але їй довелося чекати 10 днів.

Згідно з повідомленнями, найпоширенішою причиною заморожування рахунків є борг за державні послуги, також рахунки заблоковують за несплачені штрафи, порушення ПДР, несплачені аліменти, кредити тощо. У цьому випадку заморожування рахунків є легальною формою стягнення боргу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.