Став відомий найкращий ноутбук на ринку для роботи та навчання

Після анонсу рейтингу ноутбуків у DxOMark експерти поділилися першим тестом ноутбука – Apple MacBook Pro 14″ (2023). Фахівці оцінили його з точки зору якості відеозв’язку та перегляду контенту – і визнали найкращим серед усіх протестованих в лабораторії пристроїв.

Новинка Apple отримала 14,2-дюймовий дисплей Liquid Retina XDR з роздільною здатністю 3024×1964 пікселів і піковою яскравістю 1600 ніт (при SDR – 500 ніт) з підтримкою частоти оновлення 120 Гц і технології True Tone. Аудіосистема лептопа включає шість динаміків з об’ємним звуком Dolby Atmos і три мікрофони. Для відеозв’язку передбачена веб-камера з роздільною здатністю Full HD.

За оцінкою експертів, ноутбук забезпечує «відмінний рівень деталізації» та невелику кількість шумів при достатньому освітленні під час відеодзвінків. Мікрофони теж не викликали нарікань: у них гарний тональний баланс та оптимальна загальна якість передачі мови. Динаміки ноутбука відтворюють голоси співрозмовників розбірливо та реалістично.

У контексті перегляду фільмів та прослуховування музики фахівці також відзначили хорошу роботу динаміків: тональний баланс «точний і хороший», а динамічні характеристики та просторова візуалізація залишили лише приємні враження від прослуховування. Екран ноутбука підтримує HDR, тому забезпечує якісну картинку з широкою гамою і навіть надмірною піковою яскравістю, а підсвічування відрізняється гарною рівномірністю.

Знайшовся у дисплея і недолік: під час перегляду фільмів часом виникали неприродні відтінки у складних сценах. У контексті відеодзвінків експерти відзначили відсутність стерео під час запису голосу. Але це не завадило MacBook Pro 14″ (2023) посісти перше місце (з 14 протестованих моделей) у новому рейтингу лабораторії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.