TikTok закриє свій додаток

Компанія ByteDance, яка володіє службою коротких відео TikTok, розіслала користувачам платформи повідомлення, що розробник «оновить можливості TikTok і припинить підтримку TikTok Now». Розділ TikTok Now є копією французької «антіінстаграмівської» програми BeReal.

Функція TikTok Now була запущена у вересні минулого року і спрямована на встановлення «автентичних та спонтанних зв’язків у TikTok» – користувачам пропонувалося щодня одночасно без підготовки робити знімки на основну та фронтальну камери телефону. І це дійсно надто сильно нагадує ключову ідею платформи BeReal, яка торік різко набрала популярності.

Відмінністю TikTok Now була можливість доповнювати фотографії відео довжиною до 10 секунд. У США розділ з’явився як частина основної програми TikTok, а в ряді інших країн вийшла окрема програма TikTok Now. Адміністрація платформи не уточнила причин, з яких було вирішено згорнути проект, але, мабуть, річ у різкому зниженні популярності оригінальної платформи BeReal: з жовтня 2022 по березень 2023 року. кількість щодня активних користувачів у неї знизилася на 61%, і вірусний ефект минув.

За інформацією аналітиків Apptopia, кількість користувачів BeReal впала з 15 млн до 6 млн, хоча адміністрація французької платформи і спробувала оскаржити цю статистику, заявивши про 20 млн. Крім TikTok, власний клон BeReal випустив месенджер SnapChat; подібна функція тестувалася й у Instagram*.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.