“Дія” незабаром випустить п’ять нових сервісів : подробиці

В Міністерстві цифрових трансформацій повідомили, що уже скоро в Дії запустять п’ять нових сервісів. Додаток “Дія” буде в ближчому майбутньому буде надавати такі послуги:

  • Відшкодування вкладів;
  • Розмитнення автомобілів;
  • Перереєстрація куплених і проданих автомобілів;
  • Зміна місця проживання;
  • Сертифікат про вищу освіту.

Відшкодування вкладів у “Дії”

Незабаром вкладники банків-банкрутів зможуть подати заявку на повернення грошей через «Дію». Над розвитком сервісу Мінцифри співпрацює з Фондом гарантування вкладів.

Нагадаємо, що в Україні банківські вклади фізичних осіб та ФОП захищені Фондом гарантування вкладів фізичних осіб.

Розмитнення авто в додатку “Дія”

У Департаменті статистики зазначили, що такий сервіс унеможливлює корупційні схеми та хабарництво з боку митниці. Зараз Мінцифри допрацьовує відповідний законопроект, який потім має прийняти Верховна Рада.

Зміна місця проживання
Сервіс уже був давно розроблений, але його впровадження відклали через повномасштабну війну. Однак бета-тестування сервісу ось-ось почнеться. Сервіс працюватиме автоматично. Коли людина змінює місце проживання, статус в реєстрі змінюється автоматично.

Перереєстрація куплених і проданих автомобілів;

Незабаром придбати або продати автомобіль можна буде лише кількома кліками в Дії за допомогою QR-коду. Продавці та покупці зможуть укладати договори в додатку та підписати його після автоматичної перевірки в головному сервісному центрі.

Очікується, що нова послуга значно заощадить час, позбавить від необхідності їхати до сервісного центру МВС.

Документи про освіту

Триває робота над тим, аби в “Дії” стали доступними документи про освіту – атестати та дипломи. Ці документи можуть бути використані для вступу до вищих навчальних закладів або працевлаштування.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.