Xiaomi Pad 6 проти Pad 5: порівняння характеристик старого та нового планшета

У 2021 році китайська компанія Xiaomi повернулася на планшетний ринок зі своїм новим планшетом під назвою Xiaomi Pad 5. А через два роки, навесні 2023-го, вона випустила його спадкоємця в особі Xiaomi Pad 6. Обидва планшети пропонують високий рівень продуктивності, але є і кілька відмінностей. У чому різниця між цими моделями та яка з них коштує своїх грошей? Розберемося зараз, порівнявши їхні технічні характеристики.

Дизайн
Обидва планшети Xiaomi відрізняються елегантним і водночас сучасним дизайном та оздобленням преміум-класу. І Xiaomi Pad 5, і Pad 6 одягнені в корпус з алюмінієвого сплаву, при цьому новий планшет вийшов трохи компактнішим, ніж попередник.

 

Дисплей
І старий Xiaomi Pad 5 і новий Pad 6 обладнані дисплейною панеллю формату IPS LCD розміром 11 дюймів по діагоналі. Відрізняються вони роздільною здатністю. У Xiaomi Pad 5 екран має роздільну здатність 2560 на 1600 пікселів, а новий планшет підтримує роздільну здатність 2880 на 1800 пікселів. В обох випадках на вас чекає яскрава картинка з широкими кутами огляду.

Також варто згадати про наявність обох планшетів стереодинаміків, які забезпечують відмінну якість звуку.

Апаратне та програмне забезпечення
Усередині Xiaomi Pad 6 встановлений чіпсет Qualcomm Snapdragon 870, а старий Xiaomi Pad 5 базується на його попередній версії під назвою Qualcomm Snapdragon 860. Об’єм ОЗУ у нової моделі планшета досягає 8 Гбайт проти 6 Гбайт у попереднього. Для зберігання даних обох випадках передбачено вбудований накопичувач обсягом 256 Гбайт.

Відрізняються планшети як моделлю процесора, а й версією програмного забезпечення. Якщо випущений два роки тому Xiaomi Pad 5 поставляється з Android 11 на борту, його спадкоємець працює на Android 13 прямо «з коробки». І в одному, і в іншому випадку компанію Android складає фірмовий інтерфейс користувача MIUI.

Камери
Щодо камер, то тут відмінностей ви майже не знайдете. І Xiaomi Pad 5, і Pad 6 обладнані парою камер — основною з роздільною здатністю 13 мегапікселів та підтримкою зйомки 4K-відео та фронтальної з 8-мегапіксельним датчиком. Xiaomi Pad 6 має перевагу лише у ширшій апертурі.

Батарея
За автономну роботу Xiaomi Pad 6 відповідає акумуляторна батарея ємністю 8840 мАг, тоді як у Xiaomi Pad 5 елемент живлення має трохи меншу ємність – 8720 мАг. Потужність швидкої зарядки в обох випадках ідентична – 33 Вт.

Заряджаються планшети через порт USB Type-C.

Вартість
І старі, і нові планшети Xiaomi мають дуже конкурентоспроможні ціни. За власний кошт це просто висококласні пристрої. Їхня вартість залежить від регіону та обраної конфігурації пам’яті і, звичайно, нова модель обійдеться трохи дорожче. Так, Xiaomi Pad 5 коштує від 250 євро, а Xiaomi Pad 6 можна приблизно за ціною від 305 євро. Правда, враховуючи характеристики, новий планшет можна назвати вигіднішим придбанням, оскільки він має сучасніший чіпсет, свіже ПЗ і великий акумулятор.

Переваги Xiaomi Pad 6:

  • потужний процесор;
  • до 8 Гбайт ОЗП;
  • велика ємність акумулятора;
  • свіжіше ПЗ.

Недоліки Xiaomi Pad 6:

  • ціна.

Переваги Xiaomi Pad 5:

  • ціна.

Недоліки Xiaomi Pad 5:

  • Недоліки Xiaomi Pad 5:
  • старий процесор;
  • менше ОЗП;
  • стара версія ПЗ;
  • менше ємність батареї.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.