Вийшло перше оновлення iOS 17 для iPhone: що нового

Після презентацією апдейта Apple опублікувала першу бета-версію iOS 17. У системі виявили ряд нововведень, не згаданих на презентації. Завантажити непублічне складання може будь-який власник Apple ID. Розповідаємо докладніше, що змінилося.

Stand By, інтерактивні віджети, клавіатура
Додали режим “Очікування”, схожий за принципом дії з функцією Nightstand у Apple Watch. Коли iPhone стоїть на зарядці в альбомній орієнтації, як заставка відображаються годинник, календар, погода, Live Activities та інші важливі відомості. Опція доступна при підключенні до MagSafe. На iPhone 14 Pro використовується Always-On Display.

З віджетами на робочих столах та екрані блокування тепер можна взаємодіяти. Наприклад, відключати нагадування і керувати відтворенням музики, не заходячи додаток. Оновили й автозаповнення у клавіатурі. З використанням машинного навчання покращилися прогнози слів і фраз. Можна швидко вводити підказки пропуском, автоматично виправлені слова підкреслюються. Їх легко повернути у вихідний стан одним тапом.

Персоналізація контактів та інші фішки
У дзвінку з’явилися детальні налаштування обкладинок для кожного контакту. Як аватарки можна вибирати фото з галереї, Memoji або ініціали. Серед опцій для стилю оформлення є шрифт, його колір та прозорість. До того ж неважко зберегти кілька варіантів дизайну контактів. Аналогічні параметри доступні для власного профілю в FaceTime. Кастомізована обкладинка помітна вашим співрозмовникам під час дзвінків.

Функція AirDrop, що дозволяє передавати контент між двома пристроями на близькій відстані, поки не запрацювала в беті. Але у відповідному меню вже відображається контакт користувача. У утиліту «Здоров’я» додали розділ для відстеження психологічного стану. У центрі управління зараз є кнопка подачі сигналу на Apple Watch, що допомагає знайти аксесуар у разі втрати. Покращили розділ із рекомендаціями Siri у пошуку Spotlight. Наприклад, при пошуку сервісу «Фото» пропонують відразу перейти в альбом, що цікавить.

Через iCloud можна поділитись ключами доступу та паролями з довіреними контактами. У «Годиннику» впровадили запуск кількох таймерів одночасно. Зрештою, у браузері Safari з’явилася функція озвучування веб-сторінок голосом Siri. Розумний помічник здатний прочитати статті мовами, що підтримуються.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.