Чому смартфон Xiaomi 13 Ultra знімає гірше Xiaomi 11 Ultra

Нещодавно DxOMark протестувала можливості камери Xiaomi 13 Ultra, присудивши смартфону 14-те місце у світовому рейтингу. При цьому Xiaomi 11 Ultra, що вийшов два роки тому, впорався з тестами помітно краще, розмістившись на кілька рядків вище. Співробітники лабораторії розповіли, чому так сталося.

Експерти пояснили, що в цілому можливості камер смартфонів рівні, однак Xiaomi 11 Ultra виявився кращим за кількома параметрами.

За словами експертів, 11 Ultra фокусується набагато швидше за новинку. Також у смартфона краще глибина різкості – це добре видно на прикладі, в якому 13 Ultra погано впорався зі зйомкою людини на другому плані (він знаходиться не у фокусі), тоді як 11 Ultra дуже точно сфокусувався і краще передав кольори.

Також експерти відзначають, що Xiaomi 11 Ultra краще справляється з ефектом Боке, який виглядає більш природно та якісно.

Зліва – Xiaomi 13 Ultra, праворуч – Xiaomi 11 Ultra

Xiaomi висновок лабораторії поки що не коментувала – не виключено, що частина недоліків камери актуального флагмана буде виправлена з подальшими оновленнями прошивки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.