Смартфон Sony Xperia 1 V порівняли з iPhone 14 Pro за якістю фото та відео

Співробітники порталу Phandroid взяли новий Sony Xperia 1 V і порівняли його з iPhone 14 Pro в частині камер. У минулому флагмани японської компанії помітно поступалися конкурентам, але цього року Sony використала унікальний для мобільних пристроїв сенсор та доопрацювала фірмові алгоритми. Але чи цього достатньо?

Sony Xperia 1 V використовується абсолютно новий 52-мегапіксельний сенсор ExmorT IMX888 з унікальною структурою пікселя, завдяки чому смартфон повинен знімати набагато краще при нестачі світла, ніж його попередник. Крім того, він отримав режим нічної зйомки, чого не було у попередніх моделях. Не варто забувати і про телекамеру з можливістю регулювати оптичне наближення в межах від 3,5 до 5,2х. У технічному плані апарат Sony виглядає виграшніше за аналог від Apple, де є традиційний сенсор на 48 Мп, а телекамера забезпечує лише фіксоване 3-кратне наближення. Нижче можна переглянути наочне порівняння знімків:

У деяких випадках Sony Xperia 1 V робить фото, порівняні за якістю з iPhone 14 Pro, а часом навіть більш деталізовані, але в більшості сценаріїв апарат Apple все ж таки краще себе демонструє, особливо при поганому освітленні, де у Xperia 1 V багато засвітів і гірше деталізація.

“Проблема в тому, що Sony хоче, щоб апаратне забезпечення виконувало всю важку роботу, не докладаючи особливих зусиль для розробки програмного забезпечення, яке дійсно могло б використовувати апаратні переваги смартфонів”, – пише Phandroid.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.