«Київстар», Vodafone та lifecell почали розсилати повістки через смс

Військкомат почав використовувати новий спосіб вручення повісток шляхом розсилки СМС громадянам мобілізаційного віку. У разі ігнорування військовозобов’язаному – штраф. Про це на своєму YouTube-каналі повідомив український адвокат Роман Смутін.

Як зазначає адвокат, зараз він працює над схожою справою — позовом правозахисника про визнання незаконним штрафу за неявку та його скасування.

Незважаючи на позов, наступного дня підзахисний Смутіна отримав нове повідомлення від військового комісара, в якому чоловіка просили з’явитися в ТЦК.

“На наступний день на номер телефону, вказаний у графі мого клієнта в договорі, приходить смс: Оскільки ви підтвердили право власності на номер підписом, повідомляємо, що вам необхідно в цей день звернутися до ТЦК для перевірки даних та пройти ВЛК”, – підкреслив він.

Адвокат стверджує, що немає потреби реагувати на такі СМС-повідомлення, оскільки повістку потрібно вручити особисто та отримати підпис одержувача. Він свідчить про те, що ви
ознайомилися з повісткою та дали зобов’язання прибути до військкомату у вказаний у ній час.

Нагадуємо, що у парламенті розглядали можливість використання месенджерів для повідомлення з’явитися в ТЦК. Проте слід зазначити, що законопроєкт не допрацьований і наразі такої можливості немає, щоб вручати повістки через месенджери.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.