Як використовувати свій смартфон, щоб не втрачати зір: корисні поради

Дивлячись на крихітний екран смартфона протягом довгих годин, у кращому випадку це може призвести до втоми очей, а в гіршому – до погіршення зору. Хоча ви навряд чи можете уявити своє життя без смартфона, вам просто потрібно знайти способи захистити свої очі під час його використання. Оскільки існує кілька ефективних способів мінімізувати ризик для ваших очей.

1. Використовуйте захисна плівка для екрану з антивідблиском

Більшість смартфонів середнього та високого класу за замовчуванням мають екран з антивідблиском, але якщо у вас його немає, негайно купіть його. Захисна плівка може зберегти вам зір, оскільки вони зменшують кількість синього світла, яке потрапляє до ваших очей.

2. Часто моргайте/бризніть водою в очі

Часте моргання рекомендується під час довгого використання комп’ютера, але для смартфонів це ще важливіше. Дивлячись на екран, ви сушите очі, а природний спосіб зволожити їх — моргати. Це зменшує негативний вплив випромінювання екрану.

Крім того, якщо ви бризнете на очі водою (будь-якою звичайною водою, нічого особливого), це також допоможе зволожити їх. Ви також можете тримати очні краплі біля себе, щоб полегшити зволоження очей.

3. Налаштуйте яскравість, контрастність і розмір тексту

Яскравість, контраст і розмір тексту – це три аспекти смартфона, які найбільше впливають на зір. Занадто висока або надто низька яскравість і контрастність шкідливі для очей. Ви можете налаштувати їх у налаштуваннях свого пристрою. Точні дії відрізняються залежно від вашого пристрою та виробника.

4. Тримайте правильну дистанцію

Ще одна поширена причина, чому ваші очі швидко втомлюються, полягає в тому, що ви розмістили смартфон занадто близько. По можливості намагайтеся тримати пристрій на відстані 35 -45 см, оскільки це вважається оптимальною відстанню.

5. Використовуйте фільтри синього світла або нічний режим

Фільтри синього світла допомагають зменшити вплив світла від екрана не лише на очі, а й на загальний стан здоров’я. Вони можуть допомогти захистити ваші очі під час користування смартфоном і покращити ваш сон, якщо ви користуєтеся телефоном безпосередньо перед сном.

Хоча ці фільтри не такі ефективні, як антивідблискові екрани, вони є хорошою альтернативою та чудовим доповненням до антивідблискових екранів.

6. Використовуйте окуляри Blue Light

Якщо ви хочете зменшити синє світло від будь-яких пристроїв, якими ви користуєтеся, включаючи комп’ютери, ви можете вибрати окуляри для синього світла. Хоча одні працюють як окуляри для читання, інші просто фільтрують синє світло. Це простий і ефективний спосіб захистити очі під час користування смартфоном.

Також слід зазначити, що користування смартфона перед сном шкідливе , особливо використання його в затемненій кімнаті, це не тільки погіршує зір, але збуджує нервові клітини, що впливають на якість сну. Так що по можливості не використовуйте смартфон за годину до сну.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.