Українці можуть отримати грошову допомогу від Червоного Хреста та МОМ

В Україні стартувала ще одна грошова виплата від Червоного Хреста та (МОМ). Отримати кошти зможуть мешканці деокупованих територій, а також для тих українців, які евакуюються із небезпечних районів. Організації нараховують гроші через Укрпошту. Сума допомоги становить 1200 грн, а отримати їх можуть громадяни зі звільнених територіях Херсонської, Харківської, Донецької, Миколаївської та Луганської областей.

«Надано грошову допомогу на загальну суму понад 432 млн грн… Станом на 29 травня виплачено грошову допомогу на суму понад 50 млн грн людям, які евакуювалися з небезпечних територій Донецької, Херсонської та Запорізької областей безкоштовними евакуаційними вагонами у поїздах або евакоавто», — вказують в міністерстві.

А Міжнародна організація з міграції буде надавати громадянам по 2200 грн. протягом трьох місяців українцям, які проживають на Донеччині, Херсонщині та Харківщині. Отримувачам необхідно всього звернутись до органів місцевого самоврядування чи військові адміністрації, де формуються списки одержувачів. ОВА передають їх у Мінреінтеграції. Кошти також отримають громадяни, які були евакуйовані поїздами або спеціальними автобусами. Для дорослих сума становить 2000 грн., а для дітей та осіб з інвалідністю – 3000 грн.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.