Як розблокувати гроші з картки арештовані Приватбанком: інструкція

На вимогу виконавчих органів в українських банках почали арештовувати рахунки клієнтів. Під арешт потрапили пенсійні та зарплатні карточки, що не є цілком законним. Тим не менш, боржник має право розблокувати 13 400 гривень на місяць на арештованому рахунку.

Щоб розблокувати гроші на банківському рахунку на який накладено арешт, боржнику необхідно звернутися до державної виконавчої служби, із заявою про поточний рахунок , за яким буде здійснюватися видаткові операції.

Заява подається:

У паперовому вигляді або в електронному вигляді (з дотриманням вимог, визначених Законом України «Про електронні документи та електронний документообіг» (https://t.me/ua_lawyer)).

Заява повинна містити:

  • Номер поточного рахунку для виконання видаткової операції, визначений за особистою заявою боржника;
  • Найменування банку де знаходиться рахунок.

Після отримання заяви виконавець виносить постанову про розблокування рахунку і доступу боржника до нього. Банк дає доступ до рахунку на наступний день після винесення постанови виконавця, який в свою чергу повинен надіслати відповідну постанову до банку для розблокування 13 400 гривень на рахунку.

Банки не мають повноважень самостійно знімати арешт з рахунку – вони можуть звільнити доступ до коштів лише після отримання розпорядження від виконавця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.