Українцям виплатять гроші на оплату комуналки: як отримати

Уряд повідомив українцям, що громадянам буде виплачено кошти за комунальні послуги. Але дана можливість буде доступна не всім. Як ви знаєте, в країні в не опалювальний сезон субсидії оформляють автоматично. Це буде можливо в тому випадку, якщо дані про майновий стан або склад сім’ї не змінились. В автоматичному порядку будуть перепризначені житлові субсидії внутрішньо переміщеним особам, які одержують їх за адресою реєстрації. Якщо ж адреса проживання відрізняється від адреси реєстрації, то переселенцям потрібно звернутися до ПФУ та подати нову заяву та декларацію про доходи.

Ви просто отримаєте повідомлення в державному порталі «Дія», де буде вказано на яку допомогу в оплаті комунальних послуг ви можете розраховувати. Деталями поділилась голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович. Річ у тім, що Пенсійний фонд буде мати інформацію про склад сім’ї та її доходи, включаючи великі покупки, з кількох реєстрів.

“Ми зможемо сказати – ви маєте право на субсидію. Ми бачимо, що у вас п’ять членів сім’ї проживає разом, ось ваші доходи – ми зробили верифікацію. Ваші витрати на комуналку більші, ніж ваші доходи у відсотковому співвідношенні. І ми можемо вам таку допомогу запропонувати”, – пояснила Оксана Жолнович.

Потім потенційні отримувачі субсидій будуть отримувати повідомлення через державний портал «Дія». Далі у вас буде варіант погоджуватись на субсидію, або відмовитись від неї. Якщо ви погодитись, то вам вже не доведеться збирати безліч документів адже всі дані містяться в пенсійному фонді. Але є такі громадяни, які стверджують, що реєстри мають нижчу інформацію про доходи громадян.

Річ у тім, що субсидія призначається тільки на підставі офіційного доходу громадян. Якщо в сім’ї є громадяни, які офіційно не працюють або не навчаються, то таке домогосподарство взагалі не буде розглядатись як отримувач. Якщо ви не використовуєте державний портал «Дія», то Пенсійний фонд розсилатиме аналогічні повідомлення й у пуш-повідомленнях.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.