Українці можуть зареєструвати нерухомість через Дію

Українці тепер мають унікальну можливість реєструвати своє житло у державному порталі «Дія». Поки даною можливістю можуть скористатись жителі Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцьк.

Раніше така можливість була доступна лише у Львівській області, Тернополі, Чугуївському районі Харківщини та Харкові.

“Реєстрація нерухомості підтверджує, що саме ви – законний власник майна. Адже під час війни збільшується ризик втрати або пошкодження документів. Тому внесення відомостей до електронного реєстру максимально убезпечить ваші права на нерухомість”, – вказують у міністерстві .

Такий проєкт допоможе успішно реалізувати програму по допомозі відновленню житла «єВідновлення». Для цього потрібно подати заяву та аби житло було зареєстроване у Державному реєстрі прав. Отже, для того, аби скористатись послугою необхідно:

  • увійти до державного порталу «Дія»;
  • в послугах обрати «Земля, будівництво, нерухомість»;
  • потім в «Державній реєстрації прав на нерухоме майно» натиснути «Подати заяву»;
  • внести інформацію та скан-копії документів;
  • підписати заяву електронним підписом.

Вже після цього реєстратор самостійно надішле запит до Бюро технічної інвентаризації (БТІ), а потім внесе дані до Державного реєстру прав на нерухоме майно. Результат ви зможете дізнатись у кабінеті на порталі Дія.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.