Android 14 та Xiaomi об’єдналися у MIUI 15: коли представлять і що нового

Користувачі смартфонів Xiaomi покладають на майбутнє оновлення великі надії, тому що стабільність і плавність роботи з MIUI 14 (Android 13) обіцяє отримати свій розвиток у MIUI 15. Завдяки тому, що кілька днів я користувався смартфоном, на якому була встановлена бета-версія оновлення, з’явилася можливість розповісти про зміни докладніше.

Заборона встановлення програм та конфіденційність.
Google давно анонсувала заборону на встановлення сторонніх додатків, пояснюючи це турботою про дані користувача. Але повністю забороняти установку apk-файлів ніхто, звичайно, не буде. Йдеться тільки про програми, які були створені з використанням старих API, адже саме вони найчастіше беруться за основу шкідливих програм.

А при першому запуску будь-якої встановленої програми, можна буде вибрати, чи зможе програма використовувати інтернет у момент, коли їй не користуються. Принцип схожий на видачу дозволів на доступ до точного розташування.

Крім цього, користувачі отримають можливість відключати анімацію введення паролів і пін-кодів, щоб їх було складніше піддивитися.

Дизайн та нові можливості.
Незважаючи на те, що MIUI на базі Android 14 поки працює вкрай нестабільно (наприклад, система не має доступу до кількості оперативної пам’яті), вдалося помітити перші зміни.

Жест “Назад” тепер дозволяє ще до його завершення побачити яку саме сторінку ви повертаєтеся

Варіантів оформлення екрану блокування стане більше, за рахунок більшої кількості варіантів годинників та віджетів (як у iOS).

Інтерфейс продовжить підлаштовуватись під встановлені шпалери, Xiaomi адаптує значки всіх системних програм для функції Monet.

MIUI 15 зможе підтримувати фото та відео стандарту Ultra HDR. Це зробить контент яскравішим, контрастнішим, а кольори насиченими. Але варто зауважити, що ця технологія обійде стороною смартфони з дисплеями IPS.

Також вважаю цікавою інформацію про те, що більшість системних віджетів Google стануть доступними для встановлення на Xiaomi (і не тільки).

Коли відобразиться MIUI 15?
Після виходу MIUI 12.5 Xiaomi змінила цикл виходу оновлень системи і тепер нові версії MIUI презентують наприкінці року:

  • MIUI 13 – 28 грудня 2021
  • MIUI 14 – 11 грудня 2022

Тому можна з упевненістю сказати, що MIUI 15 представлять також у грудні 2023 року. Якщо потрібно, можу підготувати список смартфонів, які отримають оновлення.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.