Топ 5 недорогих смартфонів з найкращою селфі-камерою, які можна купити в 2023 році.

Так склалося, що фронтальна камера на телефоні, як правило, гірше основної. Це зрозуміло, адже більшість власників мобільних пристроїв звертаються до фронтальної камери в дуже рідкісних випадках. Водночас є й ті, для кого фото на лицьову – головне хобі, а запис відео для TikTok – справжнє ремесло. Виробники смартфонів не думають про цю аудиторію? Думають, але не всі. Отже, всім тіктокерам, відеоблогерам і егоїстам в хорошому сенсі цього слова присвячується ТОП-5 смартфонів з найкращою селфі-камерою , які можна купити в 2023 році.

TECNO Spark 9 Pro – Недорогий телефон з хорошою камерою
Зазвичай в смартфони за 6 000 гривень встановлюють жахливу селфі-камеру. Наприклад, нещодавно випущений POCO M5 оснащений ганебною 5-мегапіксельною фронтальною камерою. Ну що з того доброго? Тож хлопці з TECNO дотримуються такої ж думки, і тому їх дешевий смартфон TECNO Spark 9 Pro пропонує 32-мегапіксельну селфі-камеру, як і дорогі моделі, такі як Xiaomi 13.

Звичайно, фронтальна камера TECNO Spark 9 Pro не знімає на рівні Xiaomi 13 за 40 тисяч гривень, тому що процесор Helio G85 має погані можливості обробки зображень, а алгоритми TECNO ще далекі від ідеальних. Однак за плюс-мінус 6 000 гривень у Spark 9 Pro немає конкурентів.

Infinix ZERO 20 — Смартфон з оптичною стабілізацією
Брати TECNO по Transsion Holdings з Infinix в кінці минулого року випустили ще більш цікавий смартфон — Infinix Zero 20.

Встановивши 60-мегапіксельну камеру і доповнивши її спалахом, розробники оснастили фронтальну камеру оптичною стабілізацією, якої не зустрінеш навіть у флагманах від Apple і Samsung, а також привнесли автофокус. Ну просто ідеальний пристрій для тіктокерів та інших любителів фотографувати себе!

На додаток до унікальної в усіх відношеннях фронтальної камери ви отримуєте пристойну основну камеру на 108 МП, яку супроводжує надширока камера на 13 МП з автофокусом, розумна та енергоефективна. Процесор Helio G99 (майже 360 тис. балів в AnTuTu), 8/256 ГБ пам’яті, а також соковитий AMOLED екран з частотою оновлення 90 Гц.

Ціна Infinix ZERO 20 : від 10 тисяч гривень

Vivo V25 – Смартфон з автофокусом на очах
Ще до того, як креативники Transsion Holdings розібралися і зробили акцент на фронтальну камеру, селфі-смартфони вже випустила компанія vivo, чиї пристрої активно рекламуються на чемпіонатах світу та Європи з футболу. У 2023 році варто придивитися до vivo v25 , який порадує 50-мегапіксельною фронтальною камерою з автофокусом для очей і підтримкою запису відео 4K.

На відміну від переднього Infinix Zero 20 селфі-модуля смартфон vivo V25 позбавлений оптичної стабілізації та виділеного спалаху. Але основна камера отримала той же OIS, потужний процесор Dimensity 900 (близько 500 тисяч на AnTuTu) і акумулятор на 4500 мАг підтримує зарядку 44 Вт.

Ціна  Vivo V25 : 14-16 тисяч гривень

Xiaomi 13 Lite — Смартфон з подвійною камерою
Компанія Xiaomi, неодноразово згадувана в ході матеріалу, також має селфі-смартфон — Xiaomi 13 Lite.

Апарат орієнтований саме на любителів «селфі».  Розробники вирішили доповнити основну 32-мегапіксельну фронтальну камеру 8-мегапіксельним датчиком глибини.

Датчик глибини дозволяють робити селфі з природним ефектом боке. А сама камера пропонує широке поле огляду 100° і дозволяє регулювати кут зйомки. Плюс до всього на передній панелі смартфона Xiaomi 13 Lite розмістили подвійний спалах, а прошивку оснастили додатковою функцією дзеркала і – увага – телесуфлером! Одним словом, Xiomi зробили все, щоб вам було зручно знімати відео. Шкода тільки не в 4К, без оптичної стабілізації і автофокусу.

В іншому Xiaomi 13 Lite — непоганий смартфон середнього класу, єдиним недоліком якого є відсутність стереодинаміків. Зате є чудовий процесор Snapdragon 7 Gen 1, основна камера Sony IMX766, вигнутий екран AMOLED з частотою оновлення 120 Гц і підтримкою зарядки 67 Вт.

Ціна  Xiaomi 13 Lite : 15 тисяч гривень

HUAWEI Nova 10 Pro — Найкращий смартфон для селфі
Якими б хорошими не були інші смартфони, найкращим вибором для любителів селфі є HUAWEI nova 10 Pro . Його 60-мегапіксельна фронтальна камера з датчиком глибини 8 МП оснащена купою додаткових функцій, багато з яких більше ніде не знайдені:

чотирифазний автофокус;
зум зі збільшенням 0,7-5х;
кут захоплення 100°;
запис відео 4K;
фронтальне відео з двох ракурсів.

Ціна  HUAWEI Nova 10 Pro: 22 тисячі гривень
Все-таки смартфон дорогий, враховуючи, що жодна з його камер не оснащена OIS, а сам пристрій не сертифікований Google, через що доведеться, наприклад, встановлювати ReVanced замість YouTube або користуватися милицями, як GBox.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.