TikTok заборонили на законодавчому рівні

Монтана стала першим штатом США, який заборонив TikTok після того, як губернатор підписав закон, що забороняє магазинам мобільних додатків пропонувати додаток у штаті.

«Комуністична партія Китаю використовує TikTok, щоб шпигувати за американцями», — сказав губернатор Джанфорте.

Немає прямих доказів того, що уряд Китаю коли-небудь отримував доступ до даних користувачів TikTok. Однак критики TikTok вказують на закони Китаю, які дозволяють уряду отримати доступ до записів клієнтів компанії.

Заборона набуде чинності 1 січня 2024 року. Очікується, що TikTok оскаржить законопроект у федеральному суді. Американський союз громадянських свобод, заявили, що заборона є неконституційною.

У грудні минулого року Джанфорте заборонив TikTok на державних електронних пристроях. Також він додав, що заборона буде розширена, щоб охопити «всі програми соціальних мереж, які збирають і надають особисту інформацію або дані користувачів іноземному ворогу, або фізичній чи юридичній особі, яка знаходиться в країні, визначеній як іноземний супротивник».

У грудні минулого року президент Байден підписав закон, що забороняє додаток на державних пристроях, і розглядав повну заборону, якщо материнська компанія TikTok ByteDance не зможе знайти американського покупця.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.