Приватбанк і Монобанк почав арешти карт боржників: як отримати заблоковані гроші

В Україні все частіше почали траплятися випадки того, що рахунки громадян починають масово блокувати. Це пов’язано з тим, що в країні набув чинності закон, який дозволяє накладати арешт на рахунки боржників. Проте, не всі знають, що даними коштами можна все ще скористатись. Така можливість передбачена законом №3048-IX, який набрав чинності із 6 травня.

Як ви пам’ятаєте, що на початку війни заборонялося накладати арешт на рахунки боржників протягом воєнного стану. А ще раніше Кабмін запровадив заборону на арешт рахунків боржників на суму менше 100 тис. грн на період воєнного стану. Але вже з 6 травня цю норму було скасовано. Отже, тепер буде заблоковано і дрібніші рахунки боржників.

Слід зауважити, що під арешт будуть братись рахунки українців всіх фінансових установ. Проте, є один варіант, який дозволить користуватися коштами. Закон встановив обмеження на використання грошей: для фізичних осіб – не більше двох мінімалок (13 400 грн.) на місяць, для юридичних – не більше п’яти мінімалок (33 500 грн.). Варто зауважити, що юридична особа не може використовувати просто так ці кошти. Гроші можна використати на зарплату співробітникам та на виплату податків.

Розблокувати рахунки можна лише за проханням боржників. Для цього необхідно подати заяву на ім’я виконавця з проханням розблокувати один із його рахунків. Після цього виконавець має винести постанову щодо зняття арешту на частину грошей з одного з рахунків та надіслати його до банку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.