IPhone зможе розмовляти голосом користувача: з’являться нові спеціальні можливості

Сьогодні Apple представляє набір нових функцій, призначених для полегшення доступності для людей з когнітивними, зоровими, слуховими та руховими вадами. Серед новин у нас є нова функція персоналізованого голосу для людей, які перебувають на межі втрати здатності говорити. Ця функція дозволяє їм створювати синтетичний голос, який звучить як вони самі. Apple каже, що користувач повинен спочатку прочитати різні фрази, процес, який займає близько 15 хвилин, щоб вивчити зразок голосу. Тоді можна написати те, що ви хочете сказати, на iPhone, iPad і Mac за допомогою M-chip. Ця функція використовує машинне навчання прямо на пристрої, щоб захистити інформацію користувача.

У той же час компанія також демонструє нові програми, адаптовані для користувачів з когнітивними порушеннями. Ці додатки мають зберегти найважливіші функції, зменшивши при цьому когнітивне навантаження. Додатки, доступні в цій версії: музика, дзвінки, повідомлення, фотографії та камера.

Ще однією новинкою є новий режим виявлення для камери, який може допомогти користувачам із вадами зору взаємодіяти з фізичними об’єктами з багатьма текстовими мітками. Apple показує приклад, коли iPhone може прочитати, яку кнопку на мікрохвильовій печі користувач повинен натиснути.

Ці функції ми побачимо в iOS 17 у другій половині цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.